Välj en sida

Aktivitet och Egentid

På Yasuragi finns aktiviteter som passar alla. Här går det bra att bara vara, gunga i vilstolar eller vandra i japanska trädgården. Det japanska badet lockar med varma källor, kallbad och bastu av olika slag. EDP anordnar även ett pass Yasuragi Yoga och ett pass Heart Chakra Meditation (läs mer nedan), dessa pass är exklusiva för dig som är deltagare på kompetensdagarna och hålls efter avslutad första dag. Om du vill delta på något av dessa pass bokar du dig via anmälan till kompetensdagarna.

Yasuragi Yoga

Ta tillfället att prova på Yasuragi Yoga som inkluderar meditation och övningar baserade på mindfullness och slow-flow yoga. Kroppens stora energiområden ben, höfter, bål och rygg arbetas igenom. Grundövningarna är hämtade från hathayogan men pedagogiken syftar till att avdramatisera tänkandet och öka känslan av medveten närvaro. Passet kräver ingen förkunskap, men bekväma och ”rörliga” kläder behövs. (bokning av passet sker i din anmälan)

Heart Chakra Meditation

Prova att varva ner med rörlig meditation till specialkomponerad musik. De repetitiva rörelserna görs i de fyra väderstrecken, men du står hela tiden på samma plats. Den lugna och rytmiska musiken hjälper kroppen och sinnet att finna vila i rörelsen – något som många stressade människor kan finna ett värde i att öva på. En lång avslappning i liggande position avslutar meditationen. Passet kräver ingen förkunskap och går bra att utföra utan speciella träningskläder. (bokning av passet sker i din anmälan)

Japanskt bad

I Yasuragis helt nya badhus väntar en japansk och avkopplande miljö. Här kan du utföra tvagningsritual, bada i varma källor både inne och ute under tallarna, samt basta och kallbada. Här finns även ångbastu med salt, kolsyrebad och fotbad. Det finns även viloplatser att använda om man inte vill bada utan bara njuta av atmosfären. Det japanska badet är öppet från 06:30-23:00 och här råder enligt japansk tradition totalt foto- och mobilförbud. Detta förbud gäller även lounger och Dojo.